my bad day..

hari ini bersamaan dengan 28 mei kite pergi rawang sebab nak ambil ic... kite pergi naik teksi..bila dah sampai kawasan bukit benggali baru kite ingat.. hari ini hari wesak.. omg..silap besar la..mane la jpn nak bukak time-time cuti umum nih..haiseh..

so kite pon dah separuh jalan teruskan je la g rawang..sampai kat traffic light sungai choh teksi yg kite naik tu kena tahan dengan polis trafic.. aiyoo.. rupenye sebab ada mamat bangla..dalam teksi tu..pe lg dia kena tahan la sebab permit dia dah tamat..haha..padan muka..cian kat pak cik teksi tu .. ketakutan jugak pak cik tu

selepas tu, bile dah tahu jpn tutup pe lagi..kite pun pergi la mcd..ingatkan nak makan breakfast kat situ..tapi tak dapat..orang ramai..dah tu service lembap benar..hampir 1 hours kite beratur for nothing.. pelah..penat jek

 tp sebelum sampai mcd ade la jumpe..seorang abang oku ni..dia mintak tolong kat sorang budak lelaki nih untuk tolong ambilkan kerusi roda dia..tapi kawan budak laki nih tak kasi tolong.. pelah..kejam sungguh...
kite pon pe lagi tolong la ape2 yang mampu..
haha...

pastu kite pon singgah pergi parkson...beli hadiah untuk kawan kakak...pastu nampak la abang oku nih..dia tak senyum pun..maybe dia malu kut..emmmm..

ni la kisah kite hari ni....tapi satakat sampai pukul 1230 la...haha...
walaupun today is my bad day..at lease kite dapat pengalaman kena tahan dengan polis masanaik teksi, dapat pengalaman..sebelum keluar rumah pastikan hari itu hari ape..nanti pejabat kerajaan takde la tutup and tak perlulah beratur nak makan mcd sampai tak dapat makan.. yang paling penting dapat tolong abang oku and tolong belikan hadiah and buah..hahah....
setiap keburukan yang terjadi ada hikmatnya..kite semua hanya perlu redha dan berusaha untuk teruskan hidup..sebab Allah akan menolong hambaNya yang bersabar..sesungguhnya Allah maha penyayang..

4 comments:

  1. khai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    huhu

    ReplyDelete
  2. xpe kyah..nnt sblum ko wat pape ko inform kat aku..aku sudi jd informer ko trutame bab2 cti umum nie..;p

    ReplyDelete
  3. orait sal..tp klu information ko xbetul jaga ko!!

    ReplyDelete